Review: Drukwerknodig.nl

Voor Drukwerknodig.nl mocht ik een foto op aluminium dibond testen.
Dit bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring in de grafische industrie en heeft een digitale drukkerij van 13.000m².
Sinds 2019 hebben ze een compleet vernieuwde Sign-HD productiehal, voorzien van de laatste technieken, waar ze fotoproducten zoals deze afdruk op dibond produceren.

Review

Het is altijd even een uitdaging om een foto uit te kiezen voor een review.
De ene foto is namelijk gemakkelijker af te drukken dan de andere. En voor reviews vind ik het altijd fijn om de drukkerij in kwestie een uitdaging te geven met een beeld wat qua kleuren en opbouw nogal nauw komt.

De ideale foto die ik daarvoor op archief heb liggen is geen paardenfoto, maar deze prachtige Rhodesian Ridgeback op de knalrode Pythonbrug in Amsterdam.

 

En dit is het resultaat, afgedrukt op 40x60cm aluminium dibond.
Ik ben onder de indruk van de kleurweergave. Bij een directdruk op plaatmateriaal wordt er namelijk in CMYK gedrukt (je monitorkleuren zijn in RGB opgebouwd). Vaak geeft dat fletse kleuren die niet echt fijn overeenkomen met de originele foto.
Maar dit hebben ze echt heel goed gedaan!

De foto toont hier iets vaal en blauwig, omdat een matte dibond plaat toch altijd nog wat licht weerkaatst als je er een foto van maakt. Maar in het echt is het een prachtige afdruk. Heel kleurrijk!

 

Aluminium dibond is een sandwichplaat van 2 dunne laagjes mat aluminium met witte coating die samengehouden worden door een stevige, zwarte kunststof plaat.
Dit ziet er heel strak en modern uit aan de muur!
En kijk hier op de detailfoto hoe mooi scherp en recht de hoekjes zijn afgewerkt.

 

Natuurlijk wil je de afdruk ook aan de muur kunnen hangen.
Met dit meegeleverde ophangsysteem heb je alles bij de hand om de foto mooi recht aan de muur te kunnen hangen.
Het metalen plaatje plak je op de achterzijde van de aluminium dibond plaat. En ook de twee “kussentjes” plak je aan de achterkant (aan de onderzijde). Dit zorgt ervoor dat de foto mooi recht blijft hangen, zonder te kantelen.
Het andere metalen plaatje zet je met de meegeleverde schroef (en plug) in de muur vast en je haakt de plaatjes vervolgens heel gemakkelijk aan elkaar, waardoor je foto strak aan de muur hangt.

Dat heb ik hier niet gedemonstreerd op de foto zelf, omdat hij bij mij straks in een luxe baklijst komt te hangen. De baklijst zelf heeft al een ophangprofiel.

 

Het bestellen was heel eenvoudig via de online ontwerper. Je kunt je foto uploaden en direct zien of de kwaliteit hoog genoeg is en waar de randjes precies gesneden zullen worden.
Je kunt ook zelf een drukklaar bestand aanleveren, maar zeker als je niet precies weet hoe je een PDF met kleurprofielen maakt, is deze online ontwerpmodule super makkelijk.
En als je iemand een leuk cadeau wil geven, kun je er ook nog tekst en decoraties aan toevoegen tijdens het ontwerpen.

 

Hebben ze alleen fotoproducten?
Nee hoor! Drukwerknodig heeft allerlei drukwerk in het assortiment.
Je kunt er bijvoorbeeld ook je visitekaartjes laten drukkenflyers drukkenboeken drukken en zelfs een collectie relatiegeschenken die ze voor je bedrukken.

Wat mij betreft een aanrader!

Picture of Femke
Femke
Femke Puijman (1983) is sinds 2004 professioneel fotograaf. Haar werk werd meerdere keren bekroond met internationale awards. Naast haar werkzaamheden als fotograaf, geeft ze ook workshops en heeft ze 2 best-selling fotografie boeken geschreven. In 2018 werd Femke uitgeroepen tot "Freelancer of the Year" (publieksprijs) tijdens de FOTY Awards op de dag van de ZZP'er.
Deel dit artikel

Geef een reactie