FAQ

Veel gestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met me op. Ik help graag.

Algemene vragen

Ja. Ik ben fulltime, professioneel dierenfotograaf. Als specialist in dierenfotografie ben ik een expert geworden binnen mijn vakgebied.

Zeker! Fotografie is mijn passie en ik breng mijn enthousiasme voor het werk graag over op mijn klanten.

Ik heb ontzettend veel geduld. Dus ook als jij of je paard misschien wat gespannen zijn voor de shoot, doe ik er alles aan om het jullie naar je zin te maken.

Verder is een fotoshoot gewoon erg leuk om eens mee te maken!

Mijn klanten zijn mensen die bewust kiezen voor topkwaliteit en high-end fotoproducten.

Terwijl andere fotografen je na de shoot met wat digitale foto’s naar huis sturen, gaat Hypo Focus een flinke stap verder in service en kwaliteit.

Ik ontneem je de zorgen en stress van het uitzoeken van een fotoleverancier. En ik kan je fotoproducten bieden van een top kwaliteit, die je zelf als consument niet kunt verkrijgen.

Bij Hypo Focus draait het om tastbare herinneringen die je een leven lang kunt koesteren.

Welk seizoen ideaal is voor jouw reportage is vooral afhankelijk van je eigen wensen.

Ik werk het hele jaar door; want ieder seizoen heeft wel iets speciaals.

Wil je een fotoshoot op het strand? Dan adviseer ik om de reportage in de lente, herfst of winter te doen. Omdat het in de zomer vaak te druk is. Veiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk.

Kies je voor een specifieke plantensoort (zoals kersenbloesem) in de achtergrond? Dan moeten we in de gaten houden wanneer die plant precies bloeit. 

Er is geen wachtlijst.
Maar let op: de dagen in het weekend zijn populair en zijn daardoor wat sneller volgeboekt dan doordeweekse dagen.

Voor spoed opdrachten met ernstig zieke of oude dieren, maak ik de agenda speciaal vrij. Je kunt dan vrijwel altijd op zeer korte termijn terecht.

Verplaatsen
Bij slecht weer: Als er veel regen op komst is, zoeken we in overleg een andere datum voor de fotosessie. In noodgevallen: In bepaalde gevallen is het mogelijk om de fotoshoot te verplaatsen. De fotograaf zal de situatie beoordelen.
Neem altijd contact op als de reportage verplaatst moet worden. Wanneer de fotoshoot plotseling niet door gaat, zonder overleg vooraf, betaal je 100% van de reportagekosten.

Annuleren
Na het boeken van een datum voor je fotoshoot, reserveer ik die dag speciaal voor jou en kan ik geen andere opdrachten aannemen. Daarom betaal je bij definitief annuleren van een fotoshoot 75% van de reportagekosten.

Fotoreportages en workshops kun je vooraf per bank overschrijving voldoen via een betaal link (iDeal). Of op de dag zelf contant (gepast).

Het is ook mogelijk om een Hypo Focus Cadeaubon te gebruiken.

Bij je foto bestelling ontvang je een factuur, die je per bank overschrijving (met iDeal) kunt voldoen. Het verwerken van je bestelling start na ontvangst van betaling.

Tijdens de fotoshoot

Ja, zeker! Een extra paar handen om te helpen is altijd praktisch.

Maar maak het niet te druk. 

Zorg dat je zelf 100% aandacht voor je paard en de fotoshoot kunt hebben. Wil je bijvoorbeeld je kinderen meenemen? Neem dan ook iemand mee die tijdens de reportage op de kinderen kan letten.

Dat is sterk afhankelijk van je wensen en hoe gemakkelijk je paard zich laat fotograferen.

Reken (gemiddeld) op 30 minuten tot 1 uur per onderdeel (bijvoorbeeld: portret, rijfoto’s, los in de wei, etc.).

Natuurlijk neem ik rustig de tijd om het beste uit het paard te halen. Tijdsdruk levert namelijk alleen maar stress op. Daarom is het ook belangrijk om geen andere afspraken in te plannen direct na de reportage. Het kan soms wat uitlopen!

Ja natuurlijk!
De band tussen jouw en je paard is prachtig om te fotograferen. Tijdens de reportage geef ik je tips over hoe je het beste kunt poseren.

Welk seizoen ideaal is voor jouw reportage is vooral afhankelijk van je eigen wensen.

Ik werk het hele jaar door; want ieder seizoen heeft wel iets speciaals.

Wil je een fotoshoot op het strand? Dan adviseer ik om de reportage in de lente, herfst of winter te doen. Omdat het in de zomer vaak te druk is. Veiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk.

Kies je voor een specifieke plantensoort (zoals kersenbloesem) in de achtergrond? Dan moeten we in de gaten houden wanneer die plant precies bloeit. 

Ja, je kunt een reportage kiezen voor 1 of meer paarden. Je kunt de paarden individueel maar ook tegelijk laten fotograferen.

Wil je ze samen op de foto? Oefen dan van te voren alvast, zodat ze snappen wat je van ze verwacht. Op de tarieven pagina kun je informatie vinden over de kosten van een extra paard tijdens je fotoshoot.

De meeste paarden die zonder hoofdstel “los” staan op de foto, stonden niet echt los tijdens de reportage. We gebruiken hiervoor speciale, extra dunne foto-halsters.

Ik beschik over meerdere van deze foto-halsters in verschillende maten. Deze kan ik achteraf digitaal wegwerken, zodat het paard los lijkt te staan.

De locatie mag je zelf kiezen.
Ik reis door heel Nederland (en op verzoek ook naar het buitenland).

Natuurlijk kom ik graag naar jouw stal toe. Of een andere door jou gekozen locatie.

Maar het is ook mogelijk om naar Hoofddorp (mijn regio) te komen, om daar je fotoshoot te doen.

Na de fotoshoot

Na de reportage ga ik aan de slag met het verwerken van de foto’s.

Na ongeveer een week zijn de foto’s klaar om te bezichtigen. Je bent hiervoor van harte welkom in mijn studio in Hoofddorp, waar je de foto’s op een groot scherm kunt bekijken tijdens je bestel-afspraak.

Je kunt alle luxe fotoproducten hier ook in het echt zien en aanraken. Ik ben er om jou te adviseren en te helpen.

Lukt het echt niet om naar de studio te komen? Dan is het ook mogelijk om de foto’s online te bekijken en binnen 14 dagen te bestellen.

Ja, dat is mogelijk. Laat me weten wat je wensen zijn, dan houd ik daar rekening mee tijdens de fotobewerking.

Mijn klanten kiezen bewust voor tastbare high-eind fotoproducten, zoals fine-art prints, wall-art, albums of folioboxen.

Iedere foto die je besteld hebt, ontvang je gratis digitaal op webformaat (1200×800 pixels).

Bovendien is het mogelijk om de complete fotosessie digitaal op hoge resolutie aan te schaffen.Alleen bij de “Shoot&Go” reportages zijn alle digitale foto’s (onbewerkt) inbegrepen.

Ja, absoluut! Het is een enorm verschil. Daarom voorzie ik mijn klanten graag van unieke producten van alleen de allerbeste kwaliteit.

Je hebt als consument slechts toegang tot afdrukservices voor particulieren die machinaal in bulk produceren. De kwaliteit kan variëren van een goedkope print (met zelfs zichtbare printerstrepen) tot een redelijke afdruk.

Als professional heb ik veel tijd besteed aan het zoeken naar de beste leveranciers. Ik heb een netwerk opgebouwd van specialisten in binnen- en buitenland. Zij leveren hun (handgemaakte) topkwaliteit producten uitsluitend aan professionele fotografen & musea.

Deze fotoproducten zijn in mijn studio te bekijken (en natuurlijk mag je ze ook aanraken/voelen/ervaren).

De levertijd wisselt per product. Veel fotoproducten worden door specialisten met de hand gemaakt. En dat kost tijd.

De meeste producten kunnen binnen 3 a 4 weken geleverd worden.

Overige vragen

Geleverde digitale foto’s (na bestelling) mag je plaatsen op je persoonlijke social media profielen.

Gebruik altijd een naamsvermelding naar Hypo Focus (voorbeeld: Foto: Hypo Focus / www.hypofocus.com en/of tag Hypo Focus in de foto).

Wil je de foto ergens anders voor gebruiken (een website, inzenden voor een fotowedstrijd, naschilderen, bewerkingen, etc.)? Neem dan eerst contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Als fotograaf blijft het auteursrecht op foto’s namelijk altijd bij mij liggen. Voor publicatie is altijd voorafgaande toestemming direct van de fotograaf nodig en in bepaalde gevallen ook een (betaalde) licentie.

Schilder je zelf graag of is het je hobby om foto’s te bewerken? Dan kun je de foto’s van Hypo Focus altijd gratis voor eigen oefening gebruiken.

Het is niet toegestaan om het resultaat openbaar te maken of te publiceren zonder toestemming.

Wil je het resultaat gebruiken voor je portfolio of verkopen? Dan heb je hiervoor eerst toestemming nodig en (meestal een betaalde) licentie.

Heb je een fotoshoot laten maken en wil je de foto’s laten naschilderen/bewerken door een kunstenaar of heeft een kunstenaar je om de foto’s gevraagd? Dan is ook hiervoor altijd eerst toestemming (en soms een betaling) nodig. Neem vooraf contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De foto’s van iedere reportage* blijven in het archief staan.

Het is dus mogelijk om zelfs jaren later de reportage opnieuw op te vragen. Je kunt hiervoor een bestel afspraak maken in de studio in Hoofddorp.

*Met uitzondering van de Shoot&Go reportages.

Ja zeker! Je bent vrij om de foto’s te gebruiken voor je portfolio.

Adobe geeft je de mogelijkheid om Photoshop & Lightroom eerst vrijblijvend (gratis) te proberen. Kijk op de website van Adobe wat de actuele mogelijkheden zijn.

Voor de workshop heb je dus nog geen betaald abonnement nodig. Tenzij je proefabonnement al verlopen is natuurlijk.

Scroll naar boven