Digitaal vs Afdruk: de waarde van een fysieke print

Wat is mooier? Een afgedrukte foto of een USB stick?

Waar kijk jij het liefste naar?

  • Een USB stick?
  • Of een prachtige foto aan de muur, waar je dagelijks van kunt genieten?
USB stick

"Ik wil graag alle digitale foto's!"

Ik snap mijn klanten heel goed, als ze voor het eerst naar me toe komen met de vraag of ze alle digitale foto’s van de reportage kunnen krijgen. Want we doen tegenwoordig alles digitaal. Het is handig om ze bij de hand te hebben.

De vergeten USB stick
Maar vrijwel alle klanten die in het verleden alleen digitale foto’s hebben gekocht, vertellen me dat ze daarna nooit meer iets met de foto’s hebben gedaan. De USB stick ligt eenzaam stof te vangen, achterin de lade van je bureau. En de foto’s, waar je veel in hebt geïnvesteerd, worden nooit meer bekeken… Zonde!

Hoe komt dat?
Je hebt het te druk gehad. Het uitkiezen is moeilijk. Je weet niet waar je het beste kunt bestellen. Of welk materiaal en formaat het beste past bij jouw interieur. 

Waarom een fysieke print zo waardevol is

Wanneer je kiest voor een fysieke afdruk, heb je iets tastbaars in huis. 
Het maakt niet uit of dat een album is of bijvoorbeeld een foto op canvas aan de muur. 

Een fysieke print is iedere dag aanwezig in je leven. Je hebt het in je handen, je loopt er langs, je praat erover met vrienden & familie. Het is iets om dagelijks van te genieten.

En de digitale versie van de bestelde foto? Die krijg je van me cadeau (op webformaat). Zo kun je de foto’s overal mee naartoe nemen en trots laten zien of delen op social media.

Foliobox met prachtige foto in passe-partout

Kwaliteit is belangrijk

Als consument kun je bij een beperkt aantal afdrukcentrales terecht.
Alles wordt machinaal geprint op dun, budget fotopapier. De kleuren zien er ineens anders uit en de prints vervagen in het zonlicht.
Zo kun je er natuurlijk niet echt van genieten.

Ik bezoek ieder jaar verschillende fotovakbeurzen om ’s werelds beste fotolaboratoria en hun nieuwste producten te ontdekken.
Dit zijn mensen die net zo enthousiast en gedreven zijn over hun producten, als ik over mijn vak als fotograaf. Specialisten met jarenlange ervaring die de producten zorgvuldig met de hand vervaardigen. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg.
Deze specialisten leveren exclusief aan professionele fotografen.

Ik adviseer je graag

Om te ontdekken welke fotoproducten het beste bij jou en je interieur passen, help ik je stap voor stap. 
Zonder een vervelend verkoopgesprek. Ik ben er om jou te helpen!

We kijken naar je wensen en de plekken in je woning waar je iets aan de muur wilt hangen. Ik adviseer je graag over welke materialen & formaten het beste tot hun recht komen in jouw ruimte.
Om het te visualiseren, kan ik zelfs een voorbeeld voor je maken met de uitgekozen foto’s in jouw eigen kamer. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een foto van de kamer.

Jouw fotoshoot

Ben je nieuwsgierig geworden?
Bekijk de fotoshoot pagina’s op de website voor meer informatie. 
Of neem contact me me op.

Picture of Femke
Femke
Femke Puijman (1983) is sinds 2004 professioneel fotograaf. Haar werk werd meerdere keren bekroond met internationale awards. Naast haar werkzaamheden als fotograaf, geeft ze ook workshops en heeft ze 2 best-selling fotografie boeken geschreven. In 2018 werd Femke uitgeroepen tot "Freelancer of the Year" (publieksprijs) tijdens de FOTY Awards op de dag van de ZZP'er.
Deel dit artikel