© www.hypofocus.com - Do not use our content without permission
Informatie

over fotoreportages

Een spectaculaire fotoreportage van je paard; precies zoals jij hem kent.

De fotoshoot

Tijdens jouw fotoshoot staan jij en je paard centraal. Samen werken we aan een uniek, op maat gemaakt kunstwerk waarbij jouw paard de ster is! Vanaf het eerste contact tot na het afleveren van je bestelling krijgen jullie mijn volledige, persoonlijke aandacht.

Ik neem iedere maand een beperkt aantal opdrachten aan, zodat er genoeg tijd is om jou een optimale ervaring en service te kunnen bieden.

Mijn klanten waarderen me om mijn persoonlijke aanpak en waarderen mijn werk om de specifieke stijl & het oog voor detail en kwaliteit.

Als professioneel fotograaf werk ik uitsluitend met de beste leveranciers; zij leveren hun exclusieve, high-end foto producten uitsluitend aan professionals. Jouw foto afdrukken zijn daardoor van topkwaliteit en blijven jarenlang mooi.

Ben jij op zoek naar iets speciaals en wil je de zekerheid van een prachtige fotoshoot? Kies dan één van de fotoreportage pakketten en neem contact op om een datum voor jouw reportage te reserveren.

TarievenDirect reserveren
Bekijk de video

In deze video kun je alvast eens kijken hoe een fotoshoot verloopt:

Werkwijze

Contact opnemen

Kies één van de fotoreportage pakketten en neem contact op om een afspraak voor je fotoshoot te maken. Misschien heb je nog enkele vragen waar je graag antwoord op wilt.

Overleg

Ik reageer op je bericht om de vragen te beantwoorden en je wensen te bespreken. Daarna maken we een afspraak voor de fotoreportage. Dat kan 7 dagen per week, op een tijdstip naar keuze (bij daglicht). De kosten van de fotoshoot kun je vooraf overmaken of op de dag zelf contant betalen.

De fotoshoot

Het is de dag van de fotoshoot. We zoeken op de locatie van jouw keuze naar een mooie plek om te fotograferen. De reportage zal gemiddeld zo’n 1 á 2 uur duren (afhankelijk van je wensen en het gekozen pakket). Tijdens de fotoshoot kun je alvast een aantal foto’s op de camera bekijken. Na de reportage kan je paard weer lekker uitrusten na alle aandacht en het harde werk als top model!

Na de fotoshoot...

Op kantoor importeer ik de foto’s op de computer en wordt iedere foto beoordeeld op technische kwaliteit. Na enkele dagen ontvang je de link naar jouw persoonlijke bestel pagina, waar de geselecteerde voorbeeldfoto’s (op klein formaat) op staan. Je kunt daar uit de foto’s kiezen die je wilt bestellen.

Genieten van je foto's!

Als je bestelling binnen is gekomen, bevestig ik deze voor je en start ik met het verwerken van je foto’s. Ze worden stuk voor stuk professioneel geretoucheerd (nog mooiere kleuren, storende elementen weg, etc).
Daarna stuur ik de foto’s naar mijn leverancier die ze voor je zal produceren.
Je ontvangt je bestelling per post of je kunt deze afhalen bij Hypo Focus in Hoofddorp. Vanaf nu kun je genieten van jouw prachtige foto’s!

Wil je op een later tijdstip de foto’s op de bestelpagina nog eens bekijken of extra bestellen? Dat kan! Jouw fotoshoot blijft permanent in het archief staan. Je kunt op ieder moment de foto’s opnieuw opvragen. Zelfs jaren later nog.

Nu boeken

Seizoenen

Heb je er al eens over nagedacht in welke periode van het jaar je jouw fotoshoot wilt laten maken? Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes. Ik sta  ieder seizoen voor je klaar om een fantastische fotoshoot van je paard te maken. En ik reis graag voor je naar jouw droomlocatie.

Lente
Een prachtige tijd waarbij de natuur weer in bloei komt. Frisse kleuren en vrolijke bloemetjes typeren dit seizoen. Een ideaal moment om bloesem te fotograferen.

Zomer
De natuur staat vol in bloei. In de zomer heb je de meeste opties voor het uitkiezen van een mooie locatie. De bomen zijn mooi groen en er zijn verschillende planten die tijdens de zomer in bloei staan. Wil je een reportage op het strand? Dan adviseer ik juist een ander seizoen uit te kiezen, vanwege de drukte met toeristen.

Herfst
Er zijn in dit seizoen altijd nog wat bloeiende bloemen te vinden en daarna volgt de verkleuring van de bomen van groen naar oranje/geel/rood. Een prachtig seizoen om te fotograferen. Het is wel belangrijk om zorgvuldige te plannen, vanwege de dikker wordende vacht van je paard.

Winter
Veel mensen denken dat de winter een kaal, lelijk seizoen is. Maar het zal je verbazen hoeveel kleur je toch nog in de foto kunt krijgen, als je weet waar je op moet letten. Er zijn nog meer dan genoeg prachtige plekken te vinden! En met een beetje geluk ligt er zelfs sneeuw.

Professionele service

De garantie & voordelen van Hypo Focus:

Je bent bij mij in vertrouwde handen. Als fulltime fotograaf met ruim 13 jaar ervaring pak ik het professioneel aan. Met als resultaat: enthousiaste en tevreden klanten.

 • Ervaring en expertise
  Ik ben 40 uur/week intensief werkzaam als gespecialiseerd dierenfotograaf. Hierdoor heb ik zoveel kennis en ervaring opgedaan dat ik een expert ben geworden in mijn vakgebied. Ik ben bovendien auteur van het boek “Paardenfotografie“; een prachtig boek met duidelijke tips en trucs over het fotograferen van je paard.
 • Fulltime beschikbaar & spoed service
  Je kunt 7 dagen per week bij me terecht voor je fotoreportage. Ook voor spoedgevallen en afscheidsreportages! Iedere klant krijgt veel persoonlijke aandacht en uitgebreide service.
 • Toegang tot professionele fotoproducten
  De meeste producenten van high-end fotoproducten leveren niet aan particulieren, enkel aan bedrijven (fulltime fotografen). Ik steek veel tijd in het zoeken naar de beste leveranciers en het testen van hun producten, zodat ik mijn klanten absolute topkwaliteit kan garanderen.
 • Je foto’s worden veilig opgeslagen & bewaard
  Iedere reportage bewaar ik zorgvuldig en ik maak direct meerdere back-ups (ook op een andere locatie). Je dierbare foto’s blijven hierdoor veilig en permanent bewaard. Wil je ze later nog eens opvragen of extra bestellen? Dat kan bij Hypo Focus altijd!
Reviews van klantenNu boeken
Maak een bewuste keuze

Met het enorme aanbod aan (dieren)fotografen in Nederland vind je het misschien moeilijk om een keuze te maken. Want hoe kom je er precies achter of je te maken hebt met een kundige, betrouwbare fotograaf die past bij jouw wensen? Je wilt de zekerheid dat de fotoshoot goed en prettig verloopt en dat je (snel) mooie foto’s krijgt waar je nog jarenlang van kunt genieten.

Helaas gaat het niet overal goed:

 • Een nieuwe klant neemt in paniek contact met me op voor een afscheidsreportage, omdat de fotoshoot van haar ernstig zieke paard bij een goedkope fotograaf was mislukt.
 • Iemand boekt een fotoreportage, omdat hij elders meerdere maanden na de fotosessie nog steeds geen foto’s had ontvangen.
 • Een nieuwe klant stuurt me een mail om een fotosessie te boeken en vraagt hoe lang ik de fotoshoots bewaar in mijn archief. Ze kon bij een andere fotograaf namelijk geen foto’s bestellen, omdat die zonder aankondiging de hele serie had gewist uit zijn archief om wat ruimte te besparen.

Zo hoort het niet. Maar helaas komt dit toch te vaak voor. Iedereen kan zichzelf als fotograaf aanbieden, maar heeft misschien niet de benodigde kennis en ervaring in huis om het vak echt goed uit te voeren en de wensen van de klant te begrijpen en te respecteren. Reportages worden dan zeer goedkoop aangeboden (vaak met veel digitale foto’s inbegrepen). Dat zijn geen rendabele tarieven waar een eerlijk bedrijf van kan bestaan.

Professionele fotografie kost kennis, tijd en geld. Voor jou staat daar een goede service, een fijne ervaring en een prachtige, dierbare herinnering tegenover.