© www.hypofocus.com - Do not use our content without permission
Femke Puijman

Professioneel Fotograaf

Over Femke...

Ik ben Femke Puijman en als professioneel paardenfotograaf reis ik door het hele land. Mijn kantoor is gevestigd in Hoofddorp.

Mijn werkzaamheden:

Je kunt mijn stijl duidelijk herkennen aan de kleurrijke, sfeervolle foto’s met oog voor detail en een unieke wijze van omgaan met natuurlijk licht. Voor veel mensen is hun paard echt een gezinslid. Om te zorgen dat we hem op z’n best fotograferen, kiezen we voor de fotoshoot samen een prachtige outdoor locatie uit, zodat je paard echt zichzelf kan zijn.

Auteur van het boek “PaardenfotografieAuteur van het boek “Hondenfotografie Diploma Fotografie – Shaw Academy Diploma Video – Shaw Academy HBO studie Dierhouderij HAS Den Bosch HBO studie Docent Biologie FLOT Tilburg

Diploma fotografie & video
Femke Puijman – 1983 Fotograaf  Auteur  Docent

“Ik geniet iedere dag van mijn werk. Ik krijg de kans om samen met de eigenaar echt dierbare herinneringen te maken, waar zij nog jarenlang van kunnen genieten.”  

Erkend Leerbedrijf

SBB Erkend Leerbedrijf
Hypo Focus is SBB Erkend Leerbedrijf

Het delen en doorgeven van kennis is van belang om de nieuwe generatie fotografen op te leiden. Hypo Focus is een SBB erkend leerbedrijf. Er is per stageperiode plaats voor 1 stagiaire. Volg je een HBO studie of een MBO fotografie (niv. 4) opleiding en zoek je een stageplaats? Stuur dan je sollicitatie samen met je motivatie per email. Wees er op tijd bij, want sommige stage periodes zijn al een jaar van te voren gereserveerd.

Je krijgt je eigen werkplek met computer op het kantoor van Hypo Focus in Hoofddorp (Noord-Holland).

Stagiaire Michelle aan het werk
Werkzaamheden

Je maakt kennis met alle werkzaamheden van een fulltime zelfstandig fotograaf. Waaronder bijvoorbeeld: contact met klanten, organiseren van workshops, fotografie, marketing & administratie.

Naast paardenfotografie werkt Femke ook als hondenfotograaf onder de naam Kyno Focus. Tijdens je stage krijg je dus ook regelmatig te maken met hondenfotografie.

Beschikbaarheid Stage periode september 2017 t/m juli 2018 is VOL. Vanaf september 2018 en later is er een stage plaats BESCHIKBAAR.

Nikon Professional

I am a Nikon professional
Nikon Professional Services

Als fotograaf is het erg belangrijk om te kunnen vertrouwen op de apparatuur waar je mee werkt. Ik heb gekozen voor Nikon en ben bovendien ook lid van Nikon NPS; een exclusieve service voor professionele fotografen met verschillende voordelen. Zo nodigt Nikon regelmatig internationale topfotografen uit voor een bijzondere Masterclass, exclusief voor NPS leden. De laatste jaren heb ik deelgenomen aan de masterclass van o.a. Brett Florens, Anton Corbijn, Gregory Crewdson en Pep Bonet.

Awards & Events

Awards
 • Dog Photographer of the year 2015 Cat. Dogs at play – Judges’ Mention
 • Best Photo Award March 2016
 • Best Photo Award July 2016
 • National Geographic & Peugeot fotowedstrijd 2010 Drie foto’s in de publieks top 10
Events
 • Photokina 2016 Foto feature in stand van Saal Digital
 • Fotofair 2016 Foto feature in stand van Saal Digital
 • Nikon 2016 Foto feature in stand van Nikon – Professional Imaging
 • NH Bokt TV 2016 Tv opname item “paardenfotografie”
 • Lezing Paard 2015 Houten Lezing over paardenfotografie
 • Jurylid 2013 Cameraland fotowedstrijd “Paarden”
 • Panel lid 2012 Creatief innoveren paardenfotografie KNHS Ermelo