Hypo Focus Paardenfotografie
Home Biografie Portfolio Info Prijzen Workshops Shop Contact

© 2004-2016 Hypo Focus. Alle rechten voorbehouden. Lees onze Algemene Voorwaarden.
Niets op deze website mag gebruikt of overgenomen worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Share on Facebook

Deel deze pagina:

Switch to English website

Home » Info » FAQ

FAQ (Veel gestelde vragen)


Waarom zou ik kiezen voor Hypo Focus?

De beste kwaliteit, sfeer en kleur. Mijn foto's onderscheiden zich door hun unieke stijl. Tijdens de reportage weet ik het maximale uit het paard naar boven te halen.
Mijn klanten zijn mensen die bewust voor een high-end product kiezen, niet een paar snelle kiekjes van de hobbyist op de manege.

Is dit je fulltime werk?

Ja. Ik ben professioneel fulltime dierenfotograaf. Naast paardenfotografie onder de naam Hypo Focus, maak ik ook foto’s van honden en andere huisdieren in mijn fotostudio. Dit doe ik onder de naam Kyno Focus (zie www.kynofocus.nl).


Waaruit is de prijs opgebouwd?

Naast de tijd van de fotoreportage zelf, bestaan de kosten en werkzaamheden ook uit de voorbereiding van de reportage, het archiveren van foto's, contact met klanten, professionele beeld bewerking, afschrijving van camera- en computerapparatuur en natuurlijk mijn talent en ervaring. Ook overige bedrijfskosten worden hier uiteindelijk mee betaald. Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen de reportage zelf.


Krijg ik alle foto's ook digitaal?

Nee, omdat lang niet iedereen dat wil. Natuurlijk zouden de kosten gewoon verwerkt worden in de reportage prijs. Dus om de reportage niet onnodig duurder te maken, zijn digitale foto’s niet inbegrepen. Extra foto’s zijn uiteraard wel los na te bestellen.
Je ontvangt na de reportage een email met de link naar een persoonlijk online foto album, waar je foto's op klein formaat gepresenteerd staan. Dit zijn (onbewerkte) voorbeeld foto’s, die verder ook niet gebruikt of gepubliceerd mogen worden. Via deze foto's kun je zelf kiezen welke foto’s je wil bestellen. Foto’s die als afdruk besteld zijn, ontvang je ook gratis digitaal op lage resolutie.


Hoe lang bewaar je de foto’s / Kan ik later nog eens bestellen?
De foto’s van iedere reportage blijven bij Hypo Focus op archief staan. Het is dus mogelijk om jaren later de reportage opnieuw op te vragen. Ik zet de foto’s dan weer online, zodat je een bestelkeuze kunt maken. Zo kun je toch nog mooie foto’s bestellen, zelfs als het paard inmiddels verkocht of overleden is. Een nieuwe eigenaar van het paard kan de reportage natuurlijk ook opvragen om foto’s te bestellen.


Hoe lang duurt een fotoshoot?

Dat is afhankelijk van je wensen en hoe gemakkelijk de reportage verloopt. Gemiddeld tussen 30 minuten en 2 uur per paard. Er is dus geen maximale tijdslimiet. Ik fotografeer zo lang als nodig is om het beste uit het paard te halen. Tijdsdruk levert namelijk alleen maar stress op. Een reportage met alleen portretten van het paard zal korter duren dan een reportage waarbij portretten, rijfoto’s en foto’s in de wei gemaakt worden.


Kom je ook naar andere provincies en landen?

Ja. Ik reis door heel Nederland en ook daar buiten. De reiskosten zijn € 0,30 vanaf postcode 2131 AW tot de locatie, retour. Bij internationale reizen worden eventuele bijkomende kosten voor hotel, vlucht & vervoer in rekening gebracht.

Is een fotoshoot leuk om te ervaren?

Ja, absoluut! Fotografie is mijn passie en ik breng mijn enthousiasme voor het werk graag over op mijn klanten. Ik ben een persoon met ontzettend veel geduld tijdens de shoot. Dus ook als jij of je paard misschien toch een beetje gespannen is voor de reportage, doe ik er alles aan om het jullie erg naar je zin te maken. Verder is een fotoshoot erg leuk om eens mee te maken! Kijk eens op de pagina met ervaringen van klanten die al een fotoshoot hebben laten maken.


Wat moet ik doen tijdens de reportage?

Niemand kent jouw paard zo goed als jij zelf. Daarom ben je de ideale assistent voor de fotoreportage. Je paard vertrouwt jou. Natuurlijk help ik je op weg en laat ik je zien wat je het beste kunt doen, zodat we de mooiste momenten vast kunnen leggen. Extra assistentie is vaak handig. Bijvoorbeeld om aandacht te trekken of het reflectiescherm vast te houden.


Is er een wachtlijst?

Nee, meestal kun je dezelfde week al terecht. Maar let op: de dagen in het weekend zijn vaak wel al enkele weken vooruit volgeboekt. Spoed opdrachten met ernstig zieke of oude dieren kunnen bijna altijd dezelfde dag of de volgende dag nog terecht!


Op welke manier kan ik betalen?

Fotoreportages en workshops kun je vooraf per bank overschrijving voldoen of op de dag zelf contant. Je kunt ook betalen met een Hypo Focus GiftCard of een VVV bon (cadeaubon / irischeque). Maar let op: op deze beide bonnen kan geen geld retour gegeven worden.
Voor je bestelling in de shop en nabestellingen van foto’s ontvang je een factuur per email, die je zelf per bank overschrijving kunt voldoen.

Het is ook mogelijk om je producten in mijn fotostudio te Hoofddorp af te halen. De betaal mogelijkheden in de studio zijn: PIN, creditcard (mastercard & visacard), contant, VVV bon & Hypo Focus GiftCard.

Ik heb een andere vraag...

Stuur gerust een email.« Terug naar de vorige pagina